Stratégiai megállapodás a Veszprémi Érseki Főiskola és a Partiumi Keresztény Egyetem között

A megállapodás aláírására a Nagyváradon megrendezett IV. Interdiszciplináris Konferencián, ünnepélyes keretek között került sor. Az együttműködés egyaránt kiterjed az oktatás, kutatás, innováció és társadalmi misszió területeire.

Dr. Sebestyén József, a Veszprémi Érseki Főiskola rektora és Dr. Mészáros Ágnes Mária nemzetközi és mobilitási ügyekért felelős rektori megbízott november 24-én látogatta meg a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemet, egy tudományos és oktatási célú stratégiai keretmegállapodás megkötése céljából. A delegációt Prof. Dr. Pálfi József rektor és Dr. Szilágyi Ferenc, a Partiumi Keresztény Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának dékánja fogadta. A dokumentum aláírására ünnepélyes keretek között, a november 24. és 25. között megrendezett “IV. Interdiszciplináris Konferencia a Kárpát-medencei magyarság társadalmi és gazdasági helyzetéről” című konferencián került sor.

magallapodas patriumi

Fotó: Torkos Márk Erik /= https://www.erdon.ro/

Az együttműködés elsősorban a magyar nyelvű szociális munka és teológia területeit célozza, melyek egyaránt részét képezik a Partiumi Keresztény Egyetem és a Veszprémi Érseki Főiskola képzési profiljának. A megállapodás keretében sor kerül oktatási, módszertani, valamint képzési és tananyagfejlesztési kérdéseket érintő tudás- és tapasztalatcserére. Az intézmények részéről kutatási és tudományos projektben való együttműködés és közös konferenciaszervezés is várható. Ugyancsak kiemelt jelentőséggel bír az innovációs és társadalmi missziós tevékenységekben való összehangolt és közös munka, a családvédelem és teremtésvédelem területeire vonatkozó oktatás- és tudományszervezés. A megállapodást aláírásával Prof. Dr. Páli József rektor (PKE), Dr. Szilágyi Ferenc dékán (PKE-GTK) és Dr. Sebestyén József rektor (VÉF) hitelesítette a konferencián, ünnepélyes keretek között. A találkozó eredményességét mutatja, hogy a felek az Erasmus+ nemzetközi hallgatói és oktatói mobilitási program megalapozásáról is egyeztettek.

A sikeres stratégiai megállapodás mellett a veszprémi delegáció tagjai számos nívós előadást, kerekasztal beszélgetést is meghallgattak. A feldolgozott témák között kiemelt helyen szerepeltek a térségfejlesztés, intézményi hálózatok, gyermekvállalás, mobilitás és nyelviség aktuális kérdései. Az eseményen nyitották meg a Szálkai Tamás, Szikla Gergő és Szilágyi Ferenc szerzők nevéhez köthető “Bihar fél évezrede térképekben” című kiállítást is.

Dr. Sebestyén József rektor és Dr. Mészáros Ágnes Mária rektori megbízott megerősítette, hogy a Veszprémi Érseki Főiskola kiemelt célja további határon túli és más nemzetközi intézményekkel való partnerségi megállapodások kialakítása, így az intézmény egyre bővülő lehetőségeket kínál majd hallgatóknak és oktatóknak egyaránt.

 

Az advent, a remény megújítása az életünkben

9475928shutterstock764170885 scaled e1669475980957

Forrás

 

Dr. Udvardy György érsek-metropolita adventi videoüzenetében hangsúlyozza: Az advent, a remény megújítása az életünkben, hiszen Isten velünk van, velünk éli az életét. [...] A remény cselekedeteiben akarunk erősödni. A remény cselekedetei pedig a remény embereivé tesznek bennünket. [...] Akarjuk teremteni a békét, (akarjuk) megszüntetni a békétlenséget! Ennek hiányában csak töredékes minden. Bármit is teszünk, az egység hiánya, a békétlenség nem eredményezi a remény megerősödését a lelkünkben. Legyünk tehát a remény emberei!

A teljes érseki üzenet itt tekinthető meg.

Tudomány, erkölcs, jog - 1956

meghivo MTA VEAB 2022 11 04 Tudomany erkolcs jog

Magyar Tudomány Ünnepe 2022

Meghívó

Tudomány, erkölcs, jog - 1956

címmel ülést rendez a Magyar Tudományos Akadémia VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottsága és Teológiai Munkabizottsága a Veszprémi Érseki Főiskolán.

 

Program / 2022. november 4., 10.00 óra


Kahler Frigyes üdvözlése 80. születésnapján

Köszöntők:

  • Sebestyén József, a Veszprémi Érseki Főiskola rektora
  • Garaczi Imre, a VEAB alelnöke
  • Birher Nándor, a Teológiai Munkabizottság elnöke

Levezető elnök: Sebestyén József rektor


Garaczi Imre: A Szovjetunióba elhurcolt veszprémi egyetemisták sorsa az 1956-os forradalom és szabadságharc után

Veress Gábor: Veress Lajos, a Magyar Nemzeti Bank Forradalmi Bizottságának elnöke - az elfeledett forradalmár


Beszélgetés Kahler Frigyessel példamutató életútjáról

Résztvevők: Birher Nándor, Garaczi Imre és Veress Gábor.

A beszélgetést vezeti: Veress Gábor.

Beszélgetés 1956 következményeiről és hatásairól


Az előadásokból lektorált konferenciakiadvány készül.

 

 

Sebestyén József
rektor
Garaczi Imre
szakbizottság elnöke
Birher Nándor
munkabizottság elnöke

 

Meghívó letöltése

A Veszprémi Érseki Főiskola 2024. évi felvételi eljárásra vonatkozó szabályozása

A 2022. szeptember 7-én megjelent 339/2022. (IX. 7.) Korm. rendelet intézményi döntés és fenntartói jóváhagyás körébe utalja több ponton is a 2024. évi általános felvételi eljárással kapcsolatos szabályozást. Az eljáráss teljes intézményi szabályozása megtekinthető a hatályos Tanulmányi és Vizsgaszabályzat mellékletében.

 

 

NTP INNOV pályázat

A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2021-2022. évi cselekvési programja alapján meghirdetett „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” (NTP-INNOV-22) nyílt pályázat keretében a Veszprémi Érseki Főiskola támogatást nyert a „Tehetségpedagógiai Műhely a Veszprémi Érseki Főiskolán mint a Közép-Dunántúl Régió tehetségmódszertani központja” programjának megvalósítására.

2022. tavaszán a Veszprémi Érseki Főiskola Tehetséggondozó Központot hozott létre, amely különféle tehetségmentorálási szolgáltatások fejlesztésén és biztosításán túl a tehetségpedagógiai műhely keretein belül megszervezett tevékenységeket, műhelyfoglalkozásokat, tehetségpedagógiai akadémiákat fogja szervezni, és be kíván kapcsolódni a város és a térség (a közigazgatási régió) tehetségpedagógiai, tehetség-módszertani hálózatosodásába.

Az elnyert pályázat keretében a tehetségpedagógiai műhelyben egyaránt tervezünk a kiemelten tehetséges gyermekekre/tanulókra/hallgatókra irányuló tehetséggondozó és -fejlesztő módszereket implementáló programokat, rendezvényeket, valamint a tehetséggondozásban érintett oktatókra, pedagógusokra, szakemberekre irányuló szolgáltatási tevékenységet, eseményeket és hálózatosodást. A műhely megalapításával a cél olyan megbízható és állandó tanácsadói hálózat, valamint adatbázis-rendszer kialakítása, amely segíti az egyéni tehetségkarrier tervezését, a tehetségtámogató környezet és a hálózatosodás kialakulását erősítő módszertanok megosztását.

A programot a Főiskola 2022 októberétől 2023 május végéig valósítja meg.

A program megvalósítását a Nemzeti Tehetség Program keretében a Kulturális és Innovációs Minisztérium 4 392 000 Ft összeggel támogatja.

KIM logo colorntp logo 2022 alap2

 

 

 

 

 

 

Gizella, Hit – Kultúra – Országimázs (nem csak nőknek)

Gizella hit kultura orszagimazs

A Kortárs Női Reflexiók Fóruma, a Veszprémi Érseki Főiskola és a Veszprémi Érsekség szeretettel hív minden érdeklődöt, akinek fontos Boldog Gizella kulturális öröksége a Gizella, Hit – Kultúra – Országimázs címmel meghirdetett kiállításmegnyitóra, hangversenyre és kerekasztal-beszélgetésre.

Az esemény az Ars Sacra rendezvénysorozat veszprémi állomása.

Helyszín: Veszprémi Érseki Főiskola, 8200 Veszprém Jutasi u. 18/2.
Időpont: 2022. október 05. 17:00–18:30

A rendezvényen való részvétel díjtalan.

A konferencia részletes programja

 

 

 

Ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program (KKÖP) a Kormány által 2013-ban alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógus-utánpótlás biztosítása.

A program a pedagógus hallgatók tanulmányait jelentős összegű ösztöndíjjal segíti, és a diploma megszerzése után garantáltan a képzettségüknek megfelelő állást biztosít számukra. Az ösztöndíj összege 125.000,- Ft, 250.000,- Ft vagy 375.000,- Ft/félév lehet, ennek elbírálása függ a tanulmányi eredménytől, illetve attól, hogy milyen szakon tanul az ösztöndíjas, és hogy a munkavállalásához mely régiót preferálja.

A pályázati felhívás, a működési szabályzat és az ösztöndíjas szerződés minta 2022. szeptember 22-én megjelent a Klebelsberg Központ honlapján (https://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij).

 

Meghosszabbított határidővel, 2022. október 23-ig várja a pedagógus-hallgatók jelentkezését a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program!

A pályázatokat a http://osztondij.e-kreta.hu felületen lehet benyújtani. A pályázat elektronikus formában, de postai úton vagy ügyfélkapun keresztül is benyújtható.


A KKÖP-ről bővebb információ, illetve a pályázati kiírás az alábbi címen található: https://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij

További kérdések esetén kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Évértékelés a Veszprém Televízió "Beszéljünk róla!" című közéleti magazinjában

VEF Diplomaatado 2022

A Veszprémi Érseki Főiskola rektora, Dr. Sebestyén József szociális munka alapszakos, alkalmazott szociális gerontológia, iskolai szociális munka, közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga, valamint tehetséggondozás, tehetségfejlesztés tanulmányterületen pedagógus szakvizsgát adó szakirányú továbbképzési szakos okleveleket adott át a 2022. július 2-ai diplomaátadó rendezvényen. A rektor a tanévzárással összefüggésben értékelt évet a Veszprém Televízió "Beszéljünk róla!" című közéleti magazinjában.

Forrás:
https://www.veszpremtv.hu/2022/07/15/tanevzaro-a-veszpremi-erseki-foiskolan/

Kiemelt híreink

Stratégiai megállapodás a Veszprémi …

A megállapodás aláírására a Nagyváradon megrendezett IV. Interdiszciplináris Konferencián, ünnepélyes...

Az advent, a remény megújítása az é…

Forrás   Dr. Udvardy György érsek-metropolita adventi videoüzenetében hangsúlyozza: Az advent, a...

VÉF Szakmai nap és Nyílt nap

A Szakmai és Nyílt nap részletes programja

Tudomány, erkölcs, jog - 1956

Magyar Tudomány Ünnepe 2022 Meghívó Tudomány, erkölcs, jog - 1956 címmel ülést rendez...

Események

9 dec.
Tehetségpedagógiai Műhely
Dátum 2022.12.09. 17:00 - 19:00

cimer 4

Slide
Rólad szól!
Slide
Az életedről szól!
Slide
Az erkölcsi fejlődésedről szól!
Slide
A sikerességedről szól!
Slide
A tudásodról szól!
previous arrow
next arrow
We use cookies
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.